Ballroomdansen Intensieve Priveles

Begin je net met dansen en ben je aan het oriënteren wat het beste bij je past? Begin dan eens met een priveles. Een priveles geeft je net wat meer ruimte voor je eigen wensen en behoeftes. Samen met de leraar bepaal je wat je niveau is en waar je aan wil werken.  

Dans is een mooie vorm van non-verbale communicatie tussen mensen. Zonder woorden kunnen we door beweging onszelf uiten en delen met de ander hoe we ons voelen. Dans kan ingedeeld worden in drie verschillende categorieën: solodans, partnerdans en groepsdans. Daarnaast zijn er verschillende dansstijlen en muziekstijlen. Elk dansstijl heeft een kenmerkende muziekstijl, zoals jazz, moderne dans, hip hop, ballet, latin- en ballroomdansen, disco, balboa en lindy hop. Bij Latin en ballroom bestaat ook de optie formatiedansen.

Ballroom dansen valt onder de categorie partnerdans. Het leuke van partnerdans is dat je samen lekker kan dansen. Je kan je passie en plezier delen. Het lastige is dat als de timing en techniek nog niet ontwikkeld is, dat je als danspaar er tijd in moet steken. Voor het ene danspaar is het een mooie uitdaging, voor een ander danspaar kan het frustrerend zijn. Het is goed om te bedenken wat je doelen daarin zijn.

Soms worden specifieke sporten ook als dans gezien. Denk aan turnen, gymnastiek, ijsschaatsen, gesynchroniseerd zwemmen en vechtsporten (martial arts). We kennen ook dansen die ontstaan zijn uit verschillende culturen. Streekgebonden dansen zijn bijvoorbeeld de Flamengo, de Argentijnse Tango en andere volksdansen.

Bij elke dansstijl gaat het om de beweging, de flexibiliteit en de kennis van het menselijk lichaam. Hoe verder je je ontwikkelt in het dansen, hoe belangrijker het wordt om te weten welke spieren de juiste zijn om te gebruiken bij een specifieke oefening en/of beweging.

Veel fanatieke dansers kiezen daarom vaak voor een uitgebreidere opleiding waarbij er hoogwaardige kennis wordt gedeeld, veel wordt getraind en intensieve begeleiding aanwezig is.

Die intensieve prive begeleiding zit ook in prive danslessen. In privelessen heb je meer aandacht en begeleiding van de docent. De docent hoeft namelijk niet de aandacht te verdelen in een groep dansers. Daardoor ontwikkelt een individueel danser veel sneller. Er is maatwerk mogelijk door de 1-op-1 of 1-op-2 begeleiding.

Hoe ziet een intensieve priveles eruit? De meeste leerlingen kiezen voor een pakket voor 3 keer per week. Dat houdt in dat je prive dansles krijgt. Je krijgt hoogwaardige informatie en dit wordt elke week uitgewerkt op drie niveaus: fysiek, mentaal en visueel. De methode die wordt gehanteerd is eigenlijk veel doen en lef hebben, waardoor je tijdens de priveles in een ‘flow’ komt. Een enkele priveles duurt ongeveer een 50 minuten. Wanneer je frequent komt, laat zeggen 3 keer per week, dan kom je gemiddeld uit op 6 uur priveles per week. Weet je nog niet wat je precies wil? Als je voor het eerst aanmeldt, dan is een gratis proefles mogelijk. Als je een fanatieke danser bent, zijn er onderstaande priveles pakketten in aanbod.

1 Ballroomdansen Intensieve priveles 2 keer per week

2 Ballroomdansen Intensieve priveles 3 keer per week

3 Ballroomdansen Intensieve priveles (mei, juni, juli, aug)

4 Ballroomdansen Intensieve priveles (sept, okt, nov, dec)

5 Ballroomdansen Intensieve priveles 10 keer           

6 Ballroomdansen Intensieve priveles openingsdans

Wil je intensief dansen en wil je weten wat mogelijk is? Contact via: info@privelesballroom.nl