Trainingsday

Inhoud Training Day

Training Day is ontstaan als een intensief dansprogramma ter voorbereiding van dansdocenten voor de opleiding.

Zoals je begrijpt moet de voorsprong van een docent op de groep qua kennis en danstechniek zo groot mogelijk zijn. Hiervoor is het belangrijk dat een docent uren lang doorbrengt op de dansvloer en de nodige kilometers maakt.

Ter voorbereiding van de opleiding krijgen deelnemers de kans om de belangrijkste danstechnische elementen uit de opleiding in 1 dag te leren.

Hierna weet de deelnemer precies waar zijn/haar sterke en zwakke punten liggen en kan er, op basis van het persoonlijk advies van de trainer, gericht worden gewerkt aan verbetering van deze punten.

Training Day – De Opzet

Gestructureerd lesprogramma
Binnen Training Day wordt gewerkt met een specifiek lesprogramma waarbij je stap voor stap door de belangrijkste disciplines loopt. Het is dan ook niet mogelijk om slechts 1 dagdeel te volgen.

Unieke lesmethodiek
Training Day wordt niet gegeven door docenten maar door trainers! Deze trainers zijn opgeleid om docenten voor te bereiden op de opleiding.

Full Immersion
Anders dan het één keer per week, gedurende een uurtje volgen van een dansles, ontdek je tijdens Training Day het effect van ‘Full Immersion’.

Voor wie?
Dit jaar openen we voor het eerst de deuren van deze intensieve trainingsdag en ook de fanatieke danser die het beste uit zichzelf wil halen kan meedoen aan Training Day.

Geen partner nodig
Om deel te nemen aan Training Day heb je geen partner nodig. Tijdens de aanmeldingen houden we rekening met de bezetting man/vrouw. Is er sprake van een te groot verschil tussen man/vrouw, dan wordt er een tijdelijke inschrijf stop gehouden totdat de bezetting zich herstelt.

Het niveau
Je moet minimaal 2 jaar dansen of een cursus op het niveau Salsa Intermediate 3 hebben gevolgd om mee te doen met Training Day.

Vol = Vol
Er kunnen maximaal 18 deelnemers meedoen met Training Day. Hierbij geldt Vol = Vol!